Heeft u een kijkje genomen tussen de verschillende parketvloeren van Mannax en heeft u moeite om uw keuze te maken? Niet onbegrijpelijk, want de keuze in afwerking en materialen is best uitgebreid. In dit artikel stellen we alvast één populaire keuze aan u voor: visgraat parket.

Wat is visgraat parket precies?

Bij visgraat parket liggen de elementen in een hoek van negentig graden, telkens schuin en haaks op de lange zijde van de volgende plank. De vorm van het resultaat doet wat denken aan een visgraat, vandaar uiteraard de naam. Het wordt vooral gebruikt om een ruimte groter te maken. Door de strakke lijnen in de richting van het licht te plaatsen, wordt de lengte van de ruimte benadrukt en lijkt de ruimte groter te zijn. Vooral bij kleinere ruimtes een veelgebruikte toepassing! Nochtans werd een visgraat parketvloer vroeger vooral in luxueuze villa’s of kastelen toegepast, nu zijn deze houten vloeren voor iedereen toegankelijk.

Ook flexibel met visgraat parket

Visgraat parket heeft dan wel zijn eigen typische kenmerken, toch is er ook hier nog aardig wat flexibiliteit. Er kunnen namelijk verschillende houtsoorten gebruikt worden, verschillende afmetingen, verschillende kleurafwerkingen en er zijn ook variaties mogelijk. Denk daarbij aan het plaatsen van andere patroonvloeren, zoals bijvoorbeeld de de Hongaarse punt. Bij deze variant zijn de planken schuin afgezaagd, maar voorts zijn er veel gelijkenissen met een gewone visgraat parketvloer.

Reken op de expertise van Mannax

Het plaatsen van visgraat parket is niet zo evident en daarom laat u dit best over aan een vakman. Zo bent u verzekerd van een resultaat dat honderd procent aan de verwachtingen voldoet. Bij Mannax helpen we u uiteraard graag verder met het leggen van uw visgraat parketvloer en het nodige parketonderhoud.

Nog meer weten over onze diensten of producten? Neem gerust vrijblijvend contact op met Mannax.